Saçlar ile İlgili Bilinen Yanlışlar

Saçlar ile İlgili Bilinen Yanlışlar

Saçlarınız ile ilgili doğru olarak bilinen ama aslında yanlış olan bilgileri merak ediyor musunuz? Eğer bu bilgileri merak ediyorsanız sizler için özel olarak hazırladığımız yazımıza göz atmaya devam edebilirsiniz.

Stres Saç Dökülmesine Yol Açar

Saç dökülmesinin günlük olarak yaşadığınız stres ise bağlantısı yoktur. Strese bağlı saç dökülmesi iş ve gündelik koşturmaca ile bağlantılı değildir. Bu dökülmeler duygusal olarak aşırı zorlanılan durumlardan ve zihinsel travma süreçlerinden sonra ortaya çıkabilir. Saç dökülmeleri bu dönemlerde 2 ile 4 ay gibi sürer ve 6 ile 8 ay sonunda ise kendi kendine iyileşir.

Saç Her Gün Yıkanmaz

Yıkama işleminin sıklığı derinizin kuruluğu, yağ oranı, yaşınız ve fiziksel durumunuza göre değişkenlik gösterebilir. Saç yıkama, saç derisinde yağlanmanın neredeyse yok denecek kadar az seviyede olduğu çocuk ve yetişkinlerde haftada 1-2 defa yeterlidir. Fakat saç derisi kolay yağlanan ve dışarıda çok fazla vakit geçiren kişiler için her gün yıkama işleminin yapılması gerekebilir. İhtiyaç duyan kişiler gerekirse sabah ve akşam olmak üzere 2 defa da saçlarını yıkayabilir. Saç yıkanması ile ilgili herhangi bir kısıtlama yoktur. Burada önemli olan nokta saç yapısına uygun bir yıkama programının belirlenmesidir.

Boya, Şampuan, Jöle ve Saç Kremi Saç Dökülmesi Yapabilir

Saç dökülmeleri saç boyasından dolayı olmaz. Saçın dış kısmı ölü olduğu için boya yaptırmakta herhangi bir sakınca yoktur. Jöle ve türevi saç şekillendirici ürünleri ise saç derisinde birikim yaparak saçınızı ağırlaştırabilir. Bu durum ise kepek oluşumuna sebebiyet verir. Saç dökülmesi ise herhangi bir şekilde meydana gelmez. Erken yaşlarda özellikle de erkeklerde saç dökülmesi görülüyor ise genetik yatkınlık gibi sorunlar da araştırılmalıdır.

Şampuanlar Kimyasaldır ve Saç Şampuanları Değiştirilmemelidir

Şampuanlarda kullanılan etken maddeler su ile arınabilecek şekilde formüle edilebilecek forma sahiptir. Kullandığınız ürünlerin saç derisi ile teması en fazla 30 saniye sürmektedir. Su ile saç derisinden bu ürünler tamamen arınabilmektedir. Bu sebeple, şampuan kullanırken herhangi bir endişe yaşanmasına gerek yoktur. Saçınız şampuanın hangi marka olduğunu ayırt edemez. Şampuan değiştirmenizde bu yüzden herhangi bir sorun yoktur.

Papatya Özlü ve Isırgan Otlu Şampuanlar Daha Yararlıdır

Saç deriniz hassas ise ya da şampuanın içerisinde yer alan bir maddeye karşı alerjiniz var ise bitkisel ağırlıklı olan şampuanları tercih edebilirsiniz. Bu tamamen seçim ve saç yapınız ile alakalı bir durumdur. İçeriğinde bitkisel maddeler olan şampuanların daha yararlı olduğu yanılgısı mevcuttur. Ayrıca saç dökülmelerinin bu tür şampuanlar ile engellendiği bilgileri de yanlıştır. Saç dökülmeleri için mutlaka profesyonel bir destek alınması gerekmektedir

Hakkımızda

Eslina Bayan Kuaförü 2017 yılında Serap ALKAN tarafından Konya'da kurulmuştur. Saç tasarımı,türban tasarımı,lazer epilasyon ve güzellik alanlarında profesyonel ekibi ile hizmet vermektedir.

Çalışma Saatleri

Pzt-Pzr: 9:00 - 19:00
Cumartesi: 9:00 - 19:00
Salı: Kapalı

İletişim

Karakulak Mah. B. Kumköprü Cad. No:381/A Karatay / Konya
Eposta: info@eslina.com.tr
Telefon: +90 553 265 91 32

Eslina - Bayan Kuaförü © 2024 Tüm hakları saklıdır